Oferte, preturi si locuri disponibile la Suceava 3 Zile Autocar 2025 Jud. Neamt, Piatra Neamt

Date de plecare: 01.05

Pentru a afla ofertele si disponibilitatea, completati mai jos data de intrare, nr de nopti, transport, configuratia camerei (adulti, copii), masa si apasati butonul Cauta oferte.
Pentru a continua cu rezervarea, apasati butonul Rezerva
  • Pentru Suceava 3 Zile Autocar 2025 Jud. Neamt sunt oferte disponibile in perioada: 13.04.2025 - 31.12.2025
  • Autocar (01.05 - 03.05.2025), Date de plecare : 01.05
  • Fara transport
    Harta
    Traseul pe harta

    Puteti muta cu mouse-ul punctele de plecare sau destinatie. Puteti adauga puncte intermediare completand orasele interemediare separate cu virgula. Puteti ajusta traseul tragand cu mouse-ul de linia albastra.

    Itinerariul detaliat

    Harta si traseul de mai sus reprezinta instructiuni aproximative generate automat si neverificate. Va rugam sa consultati o harta rutiera si sa verificati starea drumurilor inainte de a va incepe calatoria.
    Direct Booking nu este responsabila de acuratetea informatiilor de mai sus si nu raspunde pentru eventualele neplaceri cauzate de acestea.

    Suceava 3 Zile Autocar 2025 Jud. Neamt



    Ziua 1 (01.05). BUCURESTI - CASTELUL STURDZA - PALATUL RUGINOASA - PIATRA NEAMT (cca. 475 km)

    Plecare din Bucuresti, la ora 6.00 dimineata, din parcarea de la Academia Militara (Universitatea de Aparare Carol I - acces dinspre statia de Metrou Eroilor) pe traseul Buzau - Focsani - Bacau. Prima vizita o facem la Castelul Sturdza de la Miclauseni, construit intre 1880-1904 in stil neogotic cu elemente baroc, cu scari centrale din marmura de Dalmatia, mobilier din lemn de trandafir sculptat, sobe de teracota, faianta sau portelan, parchet cu intarsii din esente de paltin, mahon, stejar si abanos, iar plafoanele si peretii interiori sunt pictati in ulei. Castelul adapostea o colectie valoroasa de carti, de costume medievale, arme, bijuterii, tablouri, busturi din marmura de Cararra, argintarie si piese arheologice si numismatice de mare valoare si o colectie de carti de 60.000 de exemplare. In Primul Razboi Mondial, in castel s-a organizat un spital militar, unde marele compozitor George Enescu a concertat printre paturile cu raniti. In 1944, castelul a fost devastat de soldatii rusi, care au folosit multe carti valoroase pe post de combustibil in sobe. Pe langa carti, au disparut piese de mobilier si cea mai mare parte din colectiile familiei Sturdza. Castelul si parcul au fost transformat in manastire de maici, pe care insa comunistii au desfiintat-o, ulterior a fost depozit militar de explozibil, apoi a fost transformat in centru de plasament pentru copii cu handicap psihic sever si a fost distrus de un incendiu. Continuam cu vizita la Palatul Al. Ioan Cuza de la Ruginoasa. Construit in stil neogotic in 1804, a apartinut initial familiei Sturdza. In 1862, Cuza a cumparat la licitatie mosia Ruginoasa si a renovat integral palatul, transformandu-l in resedinta de vara. Aici a locuit sotia sa, Elena Cuza, care s-a ocupat de mobilarea si decorarea incaperilor, de gradina si de acareturi. In timpul Primului Razboi Mondial, a servit ca spital militar, iar din 1936, a intrat in proprietatea Regiei CFR si a gazduit spitalul TBC. Degradarea palatului s-a accentuat in timpul celui de-al doilea Razboi Mondial, el fiind avariat grav de luptele purtate in apropiere. In 1982 a fost inaugurat oficial Muzeul Memorial “Al. I. Cuza” cu o sectie de istorie si una de etnografie. Cuza a murit in exil in 1873, la hotel Europa din Heidelberg, Germania, iar trupul domnitorului a fost adus si inmormantat la Ruginoasa, respectandu-se astfel ultima sa dorinta. In timpul celui de-al doilea Razboi Mondial, pentru a evita o profanare a mormantului, osemintele sale au fost evacuate la Curtea de Arges. Dupa razboi, acestea au fost depuse la Biserica Manastirii Trei Ierarhi din Iasi, unde se afla si astazi. Seara, cazare in Piatra Neamt, la Grand Hotel Ceahlau 3*/similar.

    Ziua 2 (02.05). SUCEAVA - MANASTIREA DRAGOMIRNA - MANASTIREA VORONET (cca. 275 km)

    Mic dejun. Timp liber in Piatra Neamt sau excursie optionala (145 lei) in Bucovina, la Suceava si Manastirile Dragomirna si Voronet. Incepem ziua la Suceava, unde vizitam fosta Cetate de Scaun, construita in sec. XIV de Petru Musat si consolidat de Stefan cel Mare, care conserva zidurile de aparare, ziduri de incinta, curti interioare, fortul musatin, cateva bastioane, turnul capelei domnesti, pivnita. Ne indreptam apoi spre Manastirea fortificata Dragomirna (sec. XVII), una dintre cele mai de seama creatii arhitectonice ale evului mediu romanesc, cu o structura lunga, ingusta si foarte inalta. Se constata o trecere de la pictura exterioara la decoratiuni sculptate in piatra, prezente intr-o mare bogatie, varietate si maiestrie in special pe turla octogonala. Incheiem ziua cu o ctitorie a lui Stefan cel Mare: Manastiea Voronet (sec. XV), patrimoniu UNESCO, supranumita “Capela sixtina a Estului”, contruita in mai putin de 4 luni (un record pentru vremurile acelea), a carei pictura interioara dateaza in mare parte din vremea lui Stefan cel Mare, iar cea exterioara din vremea lui Petru Rares. Pictura exterioara este unica prin nuanta culorii albastre realizata dupa o formula secreta, ce a avut la baza mineralul azurit. Seara, intoarcere la Piatra Neamt, pentru cazare si cina festiva.

    Ziua 3 (03.05). CETATEA NEAMTULUI - AGAPIA - VARATEC - BUCURESTI (cca. 495 km)

    Mic dejun. Incepem ziua vizita la Cetatea Neamtului (construita in sec. XIV de Petru I si extinsa de Stefan cel Mare), una din cele mai impresionante cetati din Romania, care a facut parte din sistemul de fortificatii al Moldovei medievale, fiind distrusa din ordinul lui Mihai Racovita. Restaurata recent, cetatea reprezinta acum o adevarata bijuterie arhitectonica a Moldovei. Incheiem cu doua monumente istorice: Manastirea Agapia (sec. XVII) care pastreaza valoroase fresce realizate de Nicolae Grigorescu si Manastirea Varatec (sec. XVIII), a carei biserica principala, cu hramul Adormirea Maicii Domnului a fost construita din piatra de rau si caramida. Seara, intoarcere in Bucuresti (Academia Militara), in functie de trafic si conditiile meteo.




    Informatiile si fotografiile din prezentarea unitatilor de cazare au caracter informativ si sunt furnizate de catre partenerii nostri sau preluate de pe site-urile de prezentare ale acestora. Fotografiile prezentate pe site sunt generice si nu pot fi considerata contractuale, ele reprezentand doar efortul nostru de a imbunatatii calitatea informatiilor cu privire la conditiile unitatilor de cazare. Facem eforturi permanente pentru a pastra acuratetea si actualitatea informatiilor, insa nu garantam ca informatiile sunt complete, actualizate sau nu contin erori. Va recomandam sa consultati site-urile oficiale ale hotelurilor sau sa cereti informatii actualizate agentiei.

    Suceava 3 Zile Autocar 2025 Jud. Neamt, oferte 2025, sejur si vacanta, transport Autocar, Fara transport. Rezerva online prin Direct Booking

    Rezerva online la Suceava 3 Zile Autocar 2025 Jud. Neamt, oferte 2025, oferte Autocar, Fara transport.

    Intrebari frecvente
    Care sunt modalitatile de plata pentru Suceava 3 Zile Autocar 2025 Jud. Neamt?

    Puteti achita rezervarile dumneavoastra prin urmatoarele metode de plata: transfer bancar, online cu cardul, cu vouchere de vacanta (tichete de vacanta sau card) sau numerar si cu cardul la sediile noastre din Bucuresti, Ploiesti, Cluj, Constanta si Suceava.

    Accepta vouchere de vacanta Suceava 3 Zile Autocar 2025 Jud. Neamt?

    Da, puteti achita cu vouchere de vacanta atat direct la sediile Direct Booking cat si prin curier. Puteti achitat cu card de tickete de vacanta atat online in site din detalii comanda cat si la sediile noastre sau prin completarea unui formular de autorizare plata solicitat de la agent. Acceseaza aici mai multe detalii legat de plata cu vouchere de vacanta.

    Care sunt facilitatile oferite de Suceava 3 Zile Autocar 2025 Jud. Neamt?

    Accesibile persoanelor cu handicap

    Despre Piatra Neamt

    Municipiul Piatra Neamț – reședința județului Neamț – este așezat pe valea râului Bistrița, mai exact la ieșirea acestuia dintre munți, la confluența cu pârâul Cuiejdi. Piatra Neamț este amplasat într-un bazin intramontan, la altitudinea de 310 m, străjuit de culmile Pietricica (590 m) la sud-est, Cozla (679 m) la nord, Cernegura (852 m) la sud-vest, Cârloman (617 m) la nord-vest și Bâtca Doamnei (462 m) la sud-vest. Orașul se bucură de toate avantajele unei naturi unice, o climă temperat co..... mai multe detalii despre Piatra Neamt

    Circuite recomandate

    Excursie 2 Zile Salina Targu Ocna - Slanic Moldova, Piatra Neamt

    Excursie 2 Zile Salina Targu Ocna - Slanic Moldova

    Piatra Neamt, Regiunea Moldova, Romania

      • Autocar (22.03 - 28.09.2025)
        Date de plecare: 10.05, 05.07, 27.09
      Pelerinaj 2 Zile Manastirile Petru Voda - Vladimiresti, Piatra Neamt

      Pelerinaj 2 Zile Manastirile Petru Voda - Vladimiresti

      Piatra Neamt, Regiunea Moldova, Romania

        • Autocar (21.06 - 31.08.2025)
          Date de plecare: 21.06, 30.08
        Circuit Clasic Pelerinaj La Manastirile Din Neamt 2 Zile Autocar 2025 Jud. Neamt, Piatra Neamt

        Circuit Clasic Pelerinaj La Manastirile Din Neamt 2 Zile Autocar 2025 Jud. Neamt

        Piatra Neamt, Regiunea Moldova, Romania

          • Autocar (14.06 - 10.08.2025)
            Date de plecare: 14.06, 09.08
          • Fara transport
          Circuit 3 Zile Moldova Tinutul Neamtului, Piatra Neamt

          Circuit 3 Zile Moldova Tinutul Neamtului

          Piatra Neamt, Regiunea Moldova, Romania

            • Autocar (11.07 - 24.08.2025)
              Date de plecare: 11.07, 22.08
            Pelerinaj 2 Zile Manastirile Bistrita - Razboieni, Piatra Neamt

            Pelerinaj 2 Zile Manastirile Bistrita - Razboieni

            Piatra Neamt, Regiunea Moldova, Romania

              • Autocar (01.03 - 09.11.2025)
                Date de plecare: 31.05, 08.11

              Obiective turistice in zona