Oferte, preturi si locuri disponibile la Maramures Circuit 3 Zile, Maramures

Pentru a afla ofertele si disponibilitatea, completati mai jos data de intrare, nr de nopti, transport, configuratia camerei (adulti, copii), masa si apasati butonul Cauta oferte.
Pentru a continua cu rezervarea, apasati butonul Rezerva
  • Pentru Maramures Circuit 3 Zile sunt oferte disponibile in perioada: 27.01.2025 - 31.12.2025
  • Fara transport
    Harta
    Traseul pe harta

    Puteti muta cu mouse-ul punctele de plecare sau destinatie. Puteti adauga puncte intermediare completand orasele interemediare separate cu virgula. Puteti ajusta traseul tragand cu mouse-ul de linia albastra.

    Itinerariul detaliat

    Harta si traseul de mai sus reprezinta instructiuni aproximative generate automat si neverificate. Va rugam sa consultati o harta rutiera si sa verificati starea drumurilor inainte de a va incepe calatoria.
    Direct Booking nu este responsabila de acuratetea informatiilor de mai sus si nu raspunde pentru eventualele neplaceri cauzate de acestea.

    Maramures Circuit 3 Zile



    Program Detaliat :


    Ziua 1. BUCURESTI -Man. COZIA -Man. ROHIA -Biserica de lemn ROGOZ -BAIA MARE (cca. 590 km)



    Plecare din Bucuresti la ora 6.00 dimineata, de la Academia Militara (Universitatea de Aparare Carol I - acces dinspre Metrou Eroilor) spre Valea Oltului, cel mai lung defileu din tara noastra, unde vizitam Man. Cozia (sec. XIV) ctitorie a lui Mircea cel Batran, ce pastreaza in pronaos fragmente din pictura originala de sec. XIV. Ne deplasam apoi pe traseul Sibiu -Cluj, spre Manastirea Rohia, construita in stil maramuresean in Tara Lapusului in 1923. Preotul paroh din Rohia a ridicat manastirea in memoria fiicei sale Anuta, pe care a pierdut-o la varsta de numai 10 ani. Unicitatea acestui sfant lacas este data si de bogata biblioteca cu peste 40.000 de carti si reviste cu tematica variata: istorie, arheologie, arta, poezie si proza, muzica, stiinte, etnografie, filosofie, psihologie precum si biografii, memorii sau jurnale. Nu parasim Tara Lapusului fara a vizita o prima bijuterie inclusa in patrimoniul UNESCO, biserica de lemn Rogoz, datand din 1663. Cu o arhitectura mai putin intalnita, biserica este bogat decorata atat pe exterior, cat si in interior, unde pictura din 1785 impresioneaza si astazi credinciosii si vizitatorii. Seara incepem turul de oras cu autocarul in Baia Mare (atestat documentar in 1329, care s-a dezvoltat ca important centru aurifer) si admiram: Biserica Sf. Treime (construita in stil baroc), Bastionul Macelarilor (sec. XVI) care a facut parte din sistemul de fortificatii ridicate de Matei Corvin, Turnul Stefan, un turn de clopotnita de sec.XV, singurul ramas din Biserica Sf. Stefan distrusa de un incendiu si Casa lui Iancu de Hunedoara (sec. XV), ridicata de acesta pentru sotia sa. Deplasare pentru cazare la hotel 3* in zona Baia Mare.



    nbsp;



    Ziua 2. BAIA MARE -BUDESTI -SAPANTA-PERI -SIGHET -POIENILE IZEI -BARSANA -BORSA (cca. 195 km)



    Mic dejun. Vizitam Muzeul florilor de mina din Baia Mare, avand multe exponate considerate unicate mondiale și valori de patrimoniu. Urmeaza Biserica de lemn din Budesti, monument UNESCO ce dateaza din 1643, care pastreaza picturi murale de sec. XVIII si camasa de zale a haiducului Pintea Viteazul. Ne deplasam apoi spre Cimitirul Vesel de la Sapana, faimos pentru crucile viu colorate, inedite prin picturile naive si versurile in nuante umoristice, care prezinta scene din viata si ocupatia persoanelor inhumate. Vizitam Bis. de lemn a Man. Sapanta -Peri, considerata cea mai inalta biserica din lemn din lume (78 m), apoi ne deplasam spre Sighetu Marmatiei (atestat documentar in sec. XIV si care timp de peste sase veacuri a fost capitala regiunii) cu nbsp;Muzeul Satului Maramuresan, deschis in 1981, care cuprinde 30 de gospodarii, grupate pe principalele subzone ale Maramuresului istoric. Ultimele vizite vor fi la Poienile Izei si Barsana. Biserica de lemn Poienile Izei, construita in 1632 (sunt indicii ca ar putea fi chiar o data anterioara sec. al XV-lea) si inclusa in patrimoniul UNESCO, nu a fost afectata de invazia tatara din 1717, fiind una din cele mai frumoase si bine conservate biserici din Maramures. Manastirea Barsana, atestata din sec. XIV, care a fost desfiintata la sfarsit de secol XVIII, vechea biserica de lemn (monument UNESCO) fiind mutata de sateni in 1806 mai aproape de vatra satului. Complexul monahal actual a fost recladit in 1994, in stil traditional foarte pitoresc si cuprinde: intrarea pe sub turnul clopotnita, biserica in stil maramuresean, pana nu de mult cea mai inalta biserica de lemn din lume, cladirea Staretiei, Casa Artistului (pentru a gazdui creatori de frumuseti sacre), chilii si anexe gospodaresti si un Muzeu al istoriei zbuciumate a manastirii. Deplasare pt. cazare in zona Borsa.



    nbsp;



    Ziua 3. MOCANITA de pe Valea VASERULUI -MOISEI -BUCURESTI (cca. 565 km)



    Mic dejun. Ne deplasam la Viseu de Sus pentru o plimbare cu renumita mocăniţă, un tren cu aburi cu ecartament ingust construit in 1932, pentru a transporta busteni, functionand in prezent si in scop turistic, inscriindu-se printre atractiile emblematice ale Romaniei. Plecam apoi spre Mausoleul de la Moisei, dedicat victimelor masacrelor hortiste din 1944. Artistul Vida Gheza a realizat aici 12 figuri de piatra, dintre care 10 sunt masti traditionale maramuresene si doar 2 chipuri umane in memoria martirilor ucisi doar pentru vina de a fi romani. Continuam traseul spre Bucuresti si ajungem la Academia Militara in jurul orei 23.00, in functie de trafic si conditiile meteo.





    Informatiile si fotografiile din prezentarea unitatilor de cazare au caracter informativ si sunt furnizate de catre partenerii nostri sau preluate de pe site-urile de prezentare ale acestora. Fotografiile prezentate pe site sunt generice si nu pot fi considerata contractuale, ele reprezentand doar efortul nostru de a imbunatatii calitatea informatiilor cu privire la conditiile unitatilor de cazare. Facem eforturi permanente pentru a pastra acuratetea si actualitatea informatiilor, insa nu garantam ca informatiile sunt complete, actualizate sau nu contin erori. Va recomandam sa consultati site-urile oficiale ale hotelurilor sau sa cereti informatii actualizate agentiei.

    Oferte disponibile de vacanta la Maramures Circuit 3 Zile, Maramures

    Maramures Circuit 3 Zile, Maramures, oferte de odihna si relaxare,

    Maramures Circuit 3 Zile, oferte 2025, sejur si vacanta, transport Fara transport. Rezerva online prin Direct Booking

    Rezerva online la Maramures Circuit 3 Zile, oferte 2025, oferte Fara transport.

    Intrebari frecvente
    Care sunt modalitatile de plata pentru Maramures Circuit 3 Zile?

    Puteti achita rezervarile dumneavoastra prin urmatoarele metode de plata: transfer bancar, online cu cardul, cu vouchere de vacanta (tichete de vacanta sau card) sau numerar si cu cardul la sediile noastre din Bucuresti, Ploiesti, Cluj, Constanta si Suceava.

    Accepta vouchere de vacanta Maramures Circuit 3 Zile?

    Da, puteti achita cu vouchere de vacanta atat direct la sediile Direct Booking cat si prin curier. Puteti achitat cu card de tickete de vacanta atat online in site din detalii comanda cat si la sediile noastre sau prin completarea unui formular de autorizare plata solicitat de la agent. Acceseaza aici mai multe detalii legat de plata cu vouchere de vacanta.

    Despre Maramures

    Județul Maramureș este o unitate administrativă care s-a constituit după Marea Unire din 1918 când partea de Sud a Țării Maramureșului a intrat în componența României În perioada interbelică Județul Maramureș (interbelic) cuprindea numai partea de Nord-Est, de peste Munții Gutâi, a actualului județ, iar reședința a fost orașul Sighet. Județul Maramureș este situat în partea de nord a țării, fiind delimitat de județele Satu-Mare, Sălaj, Cluj, Bistrița-Năsăud și Suceava, respectiv la nord fiind d..... mai multe detalii despre Maramures