Cluj Napoca Alba Iulia 4 Zile Autocar 2025 Jud. Sibiu
Ziua 1 (01.05). BUCURESTI - SINCA VECHE - SAMBATA DE SUS - SIBIU (cca. 380 km)
Plecare din Bucuresti, la ora 6.00 dimineata, din parcarea de la Academia Militara (Universitatea de Aparare Carol I - acces dinspre statia de Metrou Eroilor) pe traseul Ploiesti - Valea Prahovei - Sinca. Incepem ziua cu o vizita la Manastirea rupestra de la Sinca Veche, locul in care se implinesc dorintele. Aici vorbim despre misterul „Templului Ursitelor” din Tara Fagarasului. Forma locului, dar si alte stanci din jurul grotei, ii fac pe unii experti sa afirme ca pestera a fost un templu dacic, cu o vechime de peste 2000 de ani. In grota este desenat in stanca chipul lui Iisus Hristos. Cativa centimetri la stanga, in mijlocul unei incaperi cu aspectul unui altar, sunt sculptate Steaua lui David si semnul Yin-Yang. Ne continuam traseul catre Manastirea Sambata de Sus, cunoscuta si sub denumirea Manastirea Brancoveanu de la Sambata de Sus, ctitorie de la sfarsitul secolului al XVII-lea a domnitorului martir, Constantin Brancoveanu. Un secol mai tarziu, habsburgii au daramat manastirea cu tunurile, reconstructia acesteia facandu-se abia in 1926. Continuam spre Sibiu, unde parcurgem turul pietonal: Piata Mare cu Turnul Sfatului, simbolul orasului, Palatul Brukenthal (sec. XVIII) care gazduieste Muzeul Brukenthal cu o valoroasa colectie de pictura, Catedrala Evanghelica (sec. XIV), una dintre cele mai vechi si mai impresionante constructii gotice din Transilvania, Catedrala Sf. Treime, Casa Haller, ce pastreaza multe elemente din cladirea originala renascentista din sec. XV-XVI (ca: blazonul, arcadele de la intrare si decoratiunile), Casa Lutsch, construita in sec. al XV-lea de regele Sigismund (cu scopul de a-i gazdui pe regi, voievozi si inalti demnitari) si care poarta numele unuia dintre proprietarii sai din sec. XVI-XVII, Primaria in stil art-nouveau, Podul Minciunilor (sec XIX). Seara cazare si cina festiva inclusa, pentru a sarbatori 1 Mai, la Horeum Boutique 3*/ similar.
Ziua 2 (02.05). SIBIU - ALBA IULIA - HUNEDOARA (cca. 170 km)
Dupa micul dejun, pornim spre Capitala Marii Uniri, si incepem turul pietonal in Alba Iulia (dezvoltata pe locul anticului castru roman Apulum), unde vizitam Cetatea Alba Carolina (restaurata minutios) - o fortareata cu bastioane de tip Vauban, construita in sec. al XVIII-lea. Continuam cu vizita la Castelul Corvinilor (sec. XIV) transformat de Iancu de Hunedoara intr-un mare palat gotic (in sec. XV) unde admiram: portile cetatii, turnurile, santul exterior, capela, Sala Dietei, Palatul Administrativ. Cazare in Hunedoara la Hotel Rusca/ similar.
Ziua 3 (03.05). SALINA TURDA - CLUJ-NAPOCA
Mic dejun. Timp liber in Hunedoara sau excursie optionala (195 lei) la Salina Turda si in Cluj-Napoca. Prima vizita o facem la Salina Turda, un adevarat muzeu de istorie al mineritului in sare, reamenajata intr-o maniera foarte pitoreasca si reintrodusa in circuitul turistic in anul 2010. Ne deplasam apoi spre Cluj-Napoca si parcurgem un tur panoramic cu autocarul, in care admiram Bastionul Croitorilor (una din putinele fortificatii ale vechii Cetati ramase intacte), Parcul Operei, amenjat in 1885 si inconjurat de cladiri istorice, intre care: Catedrala Greco-catolica Sf. Iosif (sec. XIX in stil romanic cu elemente gotice), Palatul de Justitie (construit in 1902, in stil eclectic), Opera Nationala Romana si Teatrul National (construite in 1906 in stil neo-baroc). Urmeaza Piata Avram Iancu, cu statuia eroului pasoptist si Catedrala Mitropolitana (in stil bizantin). In Piata Unirii, (centrul orasului in evul mediu, astazi cea mai mare piata medievala din sud-estul Europei), admiram statuia lui Matyas Corvin. Seara, intoarcere la cazarea de la Hunedoara.
Ziua 4 (04.05). MANASTIREA PRISLOP - BISERICA DENSUS - TARGU JIU - BUCURESTI (cca. 455 km)
Mic dejun. Plecam dis-de-dimineata a la Manastirea Prislop, unul din cele mai importante asezaminte ortodoxe din Transilvania si locul unde este inmormantat Parintele Arsenie Boca. Timp liber pentru rugaciune la mormantui Parintelui si la pestera Sfantului Ioan de la Prislop. In continuare, vizitam Biserica Sf. Nicolae din Densus (sec. XIII), una dintre cele mai vechi biserici de tip bizantin din tara noastra, avand o infatisare ciudata, cu diferite elemente de decor la exterior, provenite de la Ulpia Traiana Sarmizegetusa, aflata la cativa km distanta. Pictura murala, destul de bine conservata, a fost realizata de un pictor care a lucrat si la ansamblul de la Curtea de Arges. Ajungem in orasul lui Brancusi, Targu Jiu, unde suntem intampinati de Ansamblul Sculptural Constantin Brancusi (considerat pionierul sculpturii moderne), inaugurat in 1938 in memoria eroilor care s-au jertfit pentru reintregirea tarii, cuprinzand: Masa Tacerii si Poarta Sarutului, ce reprezinta un adevarat “testament spiritual” al artistului. Pe drumul de iesire din oras, facem o ultima oprire la opera de capatai a lui Brancusi - Coloana Infinitului. Plecam spre Bucuresti, unde vom ajunge seara, in functie de trafic.
The text above was translated automatically from Romanian. If you want to see the original version of the text please visit
the romanian version.
The information and photos from the presentation of the accommodation units are informative and are provided by our partners or taken from websites of their presentation. We continuously to maintain the accuracy and timeliness of the information but do not guarantee that the information is complete or error-free.
Book at Cluj Napoca Alba Iulia 4 Zile Autocar 2025 Jud. Sibiu, season 2025, sejur si vacanta, transport Bus, No transport. Online booking with Direct Booking
Book online at Cluj Napoca Alba Iulia 4 Zile Autocar 2025 Jud. Sibiu, season 2025, oferte Bus, No transport.