Cea mai mare piata este Massena, inconjurata de cladirile vechi construite in stil italian. Daca nimeresti in acest loc in luna februarie, devii martor in direct la cel mai mare carnaval din Provence, Corso Carnavalesque. Tot aici se desfasoara si parada
militara pe 14 iulie, cu ocazia zilei nationale a Frantei.
O „Salade Nicoise”, adica o salata din rosii cu ardei verzi, oua coapte la vatra, ton, ansoa, ulei de masline, suc de lamai verzi si ierburi de Provence nu poate decat sa deschida apetitul pentru festinul oferit de bucataria locala. Aici produsele sunt naturale
si sunt aduse direct de la agricultorii locali.
Toate terasele servesc fructe de mare gatite sub cele mai fanteziste retete, locuitorii din Nisa clasandu-se printre cei mai mari consumatori de fructe de mare de pe mapamond. Celebra „Ratatouille”, este originara de aici din Provence, la fel si deliciosul
pastrav fript servit cu garnitura de linte, sparanghel si ceapa glasata.