Circuite Hateg, Transilvania Romania iarna 2021
Filtre: Categorie: Circuite× (2 oferte, 350LEI - 350LEI)
Circuit Tara Hategului, Hateg

Circuit Tara Hategului

Hateg, Transilvania, Romania

  • Autocar (14.10 - 02.12.2020)
   Date de plecare: 27.11
  Pensiunea Vila Veche, Hateg

  Pensiunea Vila Veche

  Hateg, Transilvania, Romania

  • Hotel cu piscina exterioara  
  • Autocar (10.05 - 01.10.2021)
  • Fara transport

  Despre HategPrezentare si poze Hateg

  Hateg

  Asezat in depresiunea cu acelasi nume, la o altitudine de 310 - 350 m si inconjurat de munti, Hategul are farmecul specific unui orasel montan de provincie.
  Geografic, orasul este asezat la poalele Muntilor Retezat, la o distanta de 40 km de resedinta judetului Hunedoara, Deva, la 26 km fata de orasul Hunedoara, la 50 km de municipiul Petrosani si la 70 de km de Caransebes.

  Recomandari turistice pentru Hateg

  Printre obiectivele turistice aflate in localitatea Hateg se numara:

  Biserica romano-catolica a fost ctitorita de catre familia Nopcsa, cea mai cunoscuta familie din toata zona Hategului. Francisc Nopsca a fost printre cei mai bogati membri ai familiei, ocupand functii foarte importante in Imperiul austro-ungar, ajungand de-a lungul timpului pana la demnitatea de cancelar.

  Biserica ortodoxa pastreaza in interiorul ei steaguri vechi din secolul al XVIII-lea care au apartinut breslelor de mestesugari din localitatea Hateg.

  Rezervatia de zimbri din padurea Slivut se afla la aproximativ 3 km de Hateg si reprezinta un important monument turistic. Padurea a fost populata cu zimbri datorita disparitiei acestei specii de pe teritoriul Romaniei. Multe zone ale tarii au fost populate cu cei 47 de pui de zimbru nascuti in padurea Slivut.

  Biserica Santamaria Orlea reprezinta una dintre cele mai vechi lacase de cult, construita din piatra, de pe teritoriul Transilvaniei. Biserica a fost ridicata in a doua jumatate a secolului al XIII-lea.

  Castelul Santamaria Orlea reprezinta o bijuterie valoroasa a arhitecturii in stil baroc din secolul al XVIII-lea. Castelul a fost resedinta familiei Kendeffy, niste nobili foarte renumiti in zona Hategului. In zilele noastre castelul serveste ca hotel pentru turistii ce doresc sa intre intr-o atmosfera regala, de basm.

  Cooperativa Mestesugareasca „Hategana” a luat fiinta datorita talentului cu care locuitorii Hategului si ai imprejurimilor sunt inzestrati, valorificandu-se astfel mestesugurile traditionale. La sediul Cooperativei turistii pot admira expozitia de arta populara ce cuprinde tesaturi, broderii in motive populare si cusaturi.

  Manastirea Prislop se afla la numai 13km de oras, veche de peste 500 ani.

  Sarmizegetusa, capitala Daciei despre care se aproximeaza ca dateaza din secolele III-II inainte de Hristos

  Parcul National Retezat, foarte important datorita conservarii patrimoniului floral si faunistic si a peisajului specific de munte inalt, avand o suprafata de 20 100 ha.

  Biserica Sfântul Nicolae din Densuş

  Pe langa toate aceste obiective aflate in orasul Hateg, se mai gasesc numeroase monumente de o mare valoare istorica si culturala, aflate in apropierea localitatii.

  Intrebari frecvente despre Hateg

  Care sunt hotelurile ce accepta tickete de vacanta din Hateg?

  Pentru toate hotelurile afisate in site acceptam plata cu tickete de vacanta sau card de tickete de vacanta. Mai multe detalii gasiti aici

  Care sunt cele mai apreciate si rezervate hoteluri din Hateg?

  Circuit Tara Hategului, Pensiunea Vila Veche sunt cele mai populare hoteluri din Hateg

  Care sunt hotelurile ce au restaurant propriu din Hateg?

  Pensiunea Vila Veche sunt cele mai apreciate hoteluri din Hateg ce au restaurant propriu. Mai multe hoteluri ce au restaurant propriu din Hateg.

  Care sunt hotelurile ce au parcare proprie gratuita din Hateg?

  Pensiunea Vila Veche sunt cele mai apreciate hoteluri din Hateg ce au parcare proprie gratuita in limita disponibilitatii. Mai multe hoteluri ce au parcare proprie din Hateg.

  Care sunt hotelurile ce au acces internet wi-fi gratuit din Hateg?

  Pensiunea Vila Veche sunt hoteluri din Hateg ce au acces gratuit la internet

  Care sunt hotelurile cele mai apreciale de familii cu copii Hateg?

  Pensiunea Vila Veche sunt hotelurile cele mai apreciate de familii cu copii din Hateg. Mai multe hoteluri apreciate de familii cu copii din Hateg.