Circuite Alba Iulia, Transilvania Romania 2025
Filtre: Categorie: Circuite× (8 oferte, 50LEI - 500LEI)

Afiseaza harta
Circuit 4 Zile Apuseni - Ghetarul Scarisoara, Alba Iulia

Circuit 4 Zile Apuseni - Ghetarul Scarisoara

Alba Iulia, Transilvania, Romania

    • Autocar (16.06 - 19.10.2025)
      Date de plecare: 16.06, 15.07, 28.08, 16.10
    Drumetie 2 Zile In Cautarea Narciselor De La Tecsesti, Alba Iulia

    Drumetie 2 Zile In Cautarea Narciselor De La Tecsesti

    Alba Iulia, Transilvania, Romania

      • Autocar (16.05 - 18.05.2025)
        Date de plecare: 16.05
      Excursie 2 Zile Gradinile Italiene Banpotoc - Alba Iulia - Pestera Bolii, Alba Iulia

      Excursie 2 Zile Gradinile Italiene Banpotoc - Alba Iulia - Pestera Bolii

      Alba Iulia, Transilvania, Romania

        • Autocar (15.06 - 25.08.2025)
          Date de plecare: 15.06, 25.07, 24.08
        Circuit 3 Zile Alba Iulia - Mocanita Apusenilor Valea Ariesului, Alba Iulia

        Circuit 3 Zile Alba Iulia - Mocanita Apusenilor Valea Ariesului

        Alba Iulia, Transilvania, Romania

          • Autocar (20.06 - 10.08.2025)
            Date de plecare: 20.06, 08.08

          Despre Alba IuliaPrezentare si poze Alba Iulia

          Alba Iulia

          Municipiul Alba Iulia este situat la o altitudine de 270 m, la o distanță de 340 km de București, 100 km de Cluj, 70 km de Sibiu și la 241 km de Arad. Municipiul este așezat în perimetrul format de râul Ampoi, râul Sebeș, crestele munților Apuseni și Podișul Transilvaniei.

          Orașul propriu-zis este așezat pe prima terasă a Mureșului, care formează spre est un șes lung de 8-10 km și lat de 2-4km. Partea de vest a orașului este străjuită de înălțimile împădurite ale Munților Metalici cu Vârful Mamut (630 m). Spre est, peste Mureș, se disting dealurile argiloase de culoare roșiatică ale podișului ardelean, erodate de râurile Mureș, Sebeș și Secaș, acestea formând un șir de râpe cu forme interesante și vegetație rară.

          Recomandari turistice pentru Alba Iulia

          Principala zonă istorică a orașului este Cetatea Alba Carolina, dezvoltată foarte mult de Carol al VI-lea. Habsburgii au redenumit orașul în Karlsburg în onoarea sa.

          Demnă de menționat este și cetatea de pământ din epoca fierului, descoperită pe înălțimile din stânga Mureșului, la Teleac (4 km spre nord-est de Alba Iulia). Această cetate, datată pe la jumătatea mileniului I î.C. este fortificată cu valuri de pământ și șanțuri, îngloband un teren de aproape 30 ha.

          Obiectivele turistice care sunt situate în interiorul fortificației sunt: Muzeul și Sala Unirii, Grupul Statuar al Corifeilor Unirii, Biblioteca Batthyaneum, Celula lui Horea, Closca și Crisan, situată în ansamblul arhitectural al porții a 3-a a cetății, Palatul Apor, Palatul
          Principilor, Universitatea 1 Decembrie, Traseul Celor Trei Fortificatii - incluzand Poarta Castrului Roman, Statuia Ecvestra a Voievodului Mihai Viteazul, Monumentul inchinat memoriei lui Avram Iancu, Monumentul Custozza, Biserica de lemn a primei mitropolii ortodoxe a Ardealului ctitorita de voievodul Mihai Viteazul, Busturile Regelui Ferdinand si al Reginei Maria etc.

          Obeliscul ridicat in memoria lui Horea Closca si Crisan este situat in fata portii a treia a cetatii si este opera a sculptorului lon Negrulea. A fost ridicat in 1937 din initiativa Societatii ASTRA. Masoara peste 20 m inaltime si are la baza un basorelief infatisandu-i pe cei trei luptatori.

          Catedrala Reîntregirii in al carei interior se află două importante lucrări de artă care au scăpat de teroarea și prigoana comunismului, reprezentand monarhia româneasca în acea perioadă, Regele Ferdinand și Regina Maria, capetele încoronate în anul 1922 în aceasta catedrală.

          Catedrala romano-catolică Sf. Mihail este o remarcabilă operă de arhitectură religioasă în stil romanic tarziu, cel mai valoros monument de arhitectura din Transilvania, de aceasi varsta cu celebra Catedrala Notre-Dame de Paris, 1247 - 1291. A fost construită în perioada 1247-1291 și se pare că la elaborarea planurilor inițiale a contribuit și arhitectul francez Villard de Honnecourt.

          Intrebari frecvente despre Alba Iulia

          Care sunt hotelurile ce accepta tickete de vacanta din Alba Iulia?

          Pentru toate hotelurile afisate in site acceptam plata cu tickete de vacanta sau card de tickete de vacanta. Mai multe detalii gasiti aici

          Care sunt cele mai apreciate si rezervate hoteluri din Alba Iulia?

          CIRCUIT 3 ZILE ALBA IULIA - MOCANITA APUSENILOR VALEA ARIESULUI, EXCURSIE 2 ZILE GRADINILE ITALIENE BANPOTOC - ALBA IULIA - PESTERA BOLII, DRUMETIE 2 ZILE IN CAUTAREA NARCISELOR DE LA TECSESTI, CIRCUIT 4 ZILE APUSENI - GHETARUL SCARISOARA sunt cele mai populare hoteluri din Alba Iulia